English
VÄLKOMMEN TILL DATATEKNIKSEKTIONEN!

Hejsan blivande teknolog!

Stort grattis till att du har blivit antagen till Sveriges i särklass roligaste skola: LTH! För att du ska känna dig välkommen och inte alltför vilsen i början så kommer du genomgå en nollning. Den sträcker sig över de första veckorna och tillsammans kommer vi försöka se till att de här veckorna blir några av de roligaste i ditt liv. Eftersom nollningen har ett sådant fullspäckat schema så är det inte säkert att du orkar vara med på allt, och det är helt okej. Du väljer själv vilka aktiviteter du vill delta i. Något som däremot är säkert är att du kommer träffa väldigt många vänner och ha oerhört kul under tiden!

Uppropet kommer hållas den 27:e augusti klockan 09:15 i Kåraulan både för de som ska studera Datateknik och de som ska studera InfoCom. Kåraulan hittar du på Sölvegatan 22A. Se till att vara i tid; det är obligatoriskt att vara där för att få behålla sin plats vid utbildningen. Om du har några frågor som rör nollningen så kan du alltid höra av dig till staben@dsek.se. Väl mött!

Vad är en nollning?

Nollningen är ett namn på de fem första veckorna av er tid här på LTH. Den första av dessa utspelar sig innan ordinarie undervisning börjar och det är här som aktiviteterna ligger som tätast. På dagarna ges nyttiga introduktionskurser i diverse ämnen och på kvällarna finns det roliga fritidsaktiviteter och fester att delta i.

De första veckorna när man kommer till ett universitet kanske man känner sig ensam, eller så oroar man sig över om man kommer träffa några kompisar eller ej. Det är precis detta som nollningen finns här för, eftersom det är väldigt många studenter som börjar utan att känna en enda person i hela staden. Av tidigare studenters erfarenheter så träffar man ofta några av sina närmsta vänner och skapar hela umgängeskretsar under nollningen.

Vad är en Nolla?

En Nolla är oftast en förstaårsstudent. Denna student tas hand om av phaddrarna som alltid ser till att Nollan har det trevligt! Som Nolla får man gå på massvis av roliga event och fester samt bekanta sig med sina nya kursare. Nolla är man fram till nollegasquen (nollningens avslutningsfest) då man upphöjs till etta efter fullbordat nolleuppdrag.

Vad är en phadder?

En phadder är en äldre student som ofta springer runt i en ouveralle, och en del springer runt utan ouveralle. Phaddern vet en fruktansvärd massa saker om LTH och då speciellt hur D-sektionen och studentlivet fungerar. En phadder kan också allt som står på nollningsprogrammet, var föreläsningssalar ligger, hur man beställer pizza och var man tar vägen om man missade sista tåget hem. De flesta phaddrarna har även gått på utbildning i ledarskap, alkoholansvar och mycket, mycket mer, så tveka inte att fråga dem något om en kris uppstår. Phaddern är till för Nollans skull.

Vad är en peppare?

En peppare är en person som bistår staben i deras arbete med att planera och uföra nollningen. De springer allt som oftast runt i rosa frackar och ser till så att både Nollor och phaddrar är peppade. De vet allt om hur nollningen fungerar - om du har missat att köpa biljett till en sittning eller känner dig osäker på var och när du ska infinna dig till olika event så kan du alltid prata med en peppare!

Vad är staben?

Vi som ansvarar för nollningen kallas för staben. Staben planerar och genomför D-sektionens nollning. Arbetet med nollningen leds av mig, Överphös, och i år har jag fem stabsmedlemmar bakom mig. Alla vi i staben läser Datateknik eller Infocom och arbetar ideellt och helhjärtat med att genomföra den bästa nollningen någonsin!

Easter egg please do not discover